STÜHMER 8.: SZÍVDESSZERET


A legizgalmasabb és legszebb szíves nasit a hét utolsó napjára tartogattam.


A doboza tökéletesen kivitelezett, mind a mintáját, mind a színeit és a formáját tekintve.
Piros alapon arany színű virágok és hölgyek arcai rajzolódnak ki, középen pedig a Stühmer logója is látható.


A doboz kinyitási mechanikája megegyezik a I love Milka szív alakú pralinéjával: a tetején kell kihúzni a tálcát, amiben a csokik sorakoznak.


Belsejét is érdekesen oldották meg. Igaz nem szív alakú nasijaink vannak, hanem 9 db kockánk, de azok legalább jó ducik. Ráadásul az ízük is eléggé izgamasnak tűnik: málna-, bodza- és szilvakrémesek.

1 kocka mérete: 3,8 és 2,3 cm (talpa és teteje), magassága:2,1 cm

Muszáj a bodzással kezdenem, mert ilyen krémet még egyáltalán nem ettem. Sem csokiban, sem annélkül.


Fényes barna "Stühmer" feliratos papírba csomagolták, akárcsak a málnásat. Valószínű ezzel sugallják azt, hogy ez a két gyümölcs étcsokis burkolatot kapott, míg a szilvakrémes tejcsokisat. (ez arany színű papíros)



Belsejében nagyon szép bordós-rózsaszínes kicsit folyékony, de nem ragacsos krém van.
Ízében egyérteműen fellelehető a bodza, kicsit fanyar, de semmihez sem hasonlítható aromája. Szerencsére nem nyomták el cukorral és egyéb összetevőkkel a gyümölcs jellegzetességeit, meghagyták a karakteres ízét.  A csokiburkolat kellően vastag és jó ropogós. A krémmel együtt éve kicsit a kesernyés jellege elnyomja a bodza ízét, de összességében ez egy nagyon érdekes párosítás.

Összetétel: cukor, kakaómassza, kakaóvaj, bodzavirág kivonat 6%, zsíros tejpor, vaj, invertcukor, bodzabogyó sűrítmény 2%, lime sűrítmény, citromsav, kálium-szorbát, szójalecitin

krém aránya: 52%, kakaótartalom: min. 53%


Szilvakrémes terméke már korábban is volt a Stühmernek. A táblás csoki változatát mi is bemutattuk már a blogban. Az elég jól szerepelt, így nem lennék meglepve, ha ezzel is hasonló eredményre jutnánk...



A krém ezúttal barna, enyhén alkoholos. Elvileg 15% aszalt szilva lé és 2% szilvapor adná meg a gyümölcsösségét, de leginkább kakaós ízve van. A tejcsokis burkolat zseniális. Itt is azzal van némi bajom, hogy, ha együtt esszük a krémmel, a csoki intenzív íze eluralkodik, de összességében ez is finom.

Összetétel: cukor, kakaóvaj, zsíros tejpor, aszalt szilva lé 15%, kakaómassza, glükózszirup, vaj, víz, szilvapálinka 2%, szilvapor 2%, szójalecitin

Krém aránya: 52%, kakaótartalom: min. 46%




A málnakrémes színe is hasonló a bodzáshoz. Talán egy árnyalattal fakóbb.

Ebbe is tettek 15%-nyi gyümölcsöt. Igaz itt nem lé, hanem málnavelő formájában. Úgy látszik, ez hatékonyabbnak bizonyult,  mert  ahogy a bodzásban, itt is kellően előjön a málna jellegzetes íze. Ami persze itt is elveszik a csokival együtt fogyasztva, és végül csak a kesernye marad a szánkban.
Mindezt leszámítva, mivel a csokiburkolatok és a krémek önmagukban is finomak, összességében ez szép és eredeti Valentin napi ajándék lehet. Főleg olyan hölgyeknek, akik nem szeretik a túl édes desszerteket és szeretik az izgalmas ízeket.
Szerintem a Betyár csokikrémes aszalt szilva után - az eddig kóstoltak alapján - ez a második legjobb desszertje  a Stühmernek.

Összetétel: cukor, kakaómassza, málnavelő 15%, kakaóvaj, glükózszirup, vaj, zsíros tejpor, málnapor 2%, kálium-szorbát, természetes vanília- és málnaaroma, szójalecitin.

Krém aránya 52%, kakaótartalom min. 53%



U.I.: Szeretnék egy üveggel ebből a bodzakrémből!:)))))))))))

Tömege: 144 g, 9 db krémmel töltött csokikocka

Gyártja: Stühmer Kft., Maklár, http://www.stuhmer.hu/hu/termek/szivdesszert-144g-31





MÉG TÖBB STÜHMER:

NARANCSVIRÁG

MÉG TÖBB SZÍV ALAKÚ NASI KÉPEKBEN:




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések