CITROMOS NÁPOLYI KÖRKÉP : GYŐRI, BENEI,ZIEGLER

Az elkövetkezendőkben néhány bejegyzés erejéig sorra veszem a citromos nápolyi felhozatalt. Remélhetőleg köztük lesz a legropogósabb, legkönnyedebb, legkrémesebb, legcitromosabb változat is!Természetesen valamennyi előbb felsorolt szempontnak egy terméken belül kéne egyesülnie...Meglátjuk létezik-e ilyen!

Első kör szereplői:
- Benei nápolyi specialitás:Citrom ízű krémmel töltött ostya
- Mogyi citromos nápolyi
- Ziegler: citrom ízű töltött ostya


Csomagolásban egyértelműen a Mogyi a nyerő! A Benei is próbálkozott beazonosíthatóvá tenni a terméket 3 halvány szelet citrommal, de a Ziegler erre a részére egyáltalán nem fordított gondot.

balról: Ziegler, Benei,Mogyi

Akárcsak a csomagolás a tartalom is igen változatos.
Zigler 4,5*2,3 cm, magassága: 1,1 cm, körméretei:12*7 cm
Benei: 3,1*3,1 cm,1,3 cm magas, körmérete:9 cm
Mogyi: 9,2 cm*3,3 cm, 1,1 cm magas, körméretei:9 és 21 cm

Illatban a Benei a legerősebb. Határozottan kellemesen érződik a citrom. A másik kettőnél inkább a sült ostya dominál, de az is csak akkor, ha nagyon beleszippantunk.

balról: Ziegler, Benei,Mogyi
Az illata alapján nyilván elsőként a Beneire vetettem rá  magam. A Nagy-nagy reményeknek azonban csalódás lett a vége:(
Az ostya finom ropogós, abszolút friss jelleget ölt, nem szottyadt, a krém sem lenne rossz, bár a cukrot nem dolgozták el benne, így serceg a fogunk alatt, viszont ami igazán lelombozó, hogy egyik másik darabnak igencsak napraforgóolaj mellékíze van. Többet kóstoltam, szerencsére nem mindegyiken érződik, de ez kimondottan kellemetlen.

Összetétel: citrom ízű krém 74%: porcukor, részlgesen hidrogénezett növényi zsír, napraforgó étolaj, étkezési sav, természetazonos citrom aroma, ostyalap: búzaliszt, tejpor,térfogatnövelő,napraforgó étolaj, cukor, emulgálószer

Tömege:200 g

Ár:220 Ft-300 Ft

Mogyi:

A fahéjas teasütijükből  kiindulva előzetesen bizlamat szavaztam neki. Szemmel láthatóan itt kevesebb a krém, mint a Beneiben, viszont lényegesebben savanykásabb. Ebbe nem tettek annyi cukrot, és azt a keveset is jól eldolgozták. Ez esetben inkább az ostya részével van problémám. Túlzottan ki van szárítva, kemény.:(

Összetétel: cukor,búzaliszt,hidrogénezett növényi zsír, tejpor,növényi olaj, szárított citrom por (1%),citromsav, térfogatnövelő

Tömege:165 g

Ár: 220-290 Ft

Ziegler:

A nápolyi része hibátlan. Ropogós, könnyed és szinte szétolvad a szájban. Viszont a krémnek nem sok köze van a citromhoz. Utóízként kicsit savanykás, de semmi különös.

Összetétel: búzaliszt 45%,növényi zsiradék, cukor, kukorica keményítő, citromsav,tojáspor,étkezési só,zsírszegény kakaópor (???),szódabikarbóna, citromolaj, szójalecitin

Tömege:180 g


Ár: 300-350 Ft

Jelen pillanatban úgy állunk, hogy ebből a háromból kéne összegyúrni egyet, hogy megkapjuk az igazán finom citromos nápolyit. A Ziegler ostyája, a Mogyi kréme és a Benei illata és krém mennyisége kombinálva, már közel lenne a tökéleteshez.

Sebaj, van még citromos nápolyi a piacon, folytatjuk a kóstolgatást!

Még több nápolyi:
SEDITA: ATTACK: MOGYORÓS, TEJKRÉMES,MENTÁS
MILKA: CRISPELLO: CSOKIKRÉMMEL TÖLTÖTT OSTYA CSOKIBEVONATTAL
CBA SAJÁT TERMÉKE: CSOKIS-MOGYORÓKRÉMES OSTYALAPOK
UBÁN: MÁRTOTT OSTYA (PARÁNY)
KESUDIÓKRÉMMEL TÖLTÖTT NÁPOLYIGOLYÓ(BRAZÍLIA)
BIS CSOKIVAL BEVONT NÁPOLYI RUDAK
GIOTTO: MOGYORÓKRÉMES NÁPOLYIGOLYÓK
KIT KAT MÁS ORSZÁGOKBAN
EXCELSIOR: KÓKUSZOS-MOGYORÓS NÁPOLYI

MÉG TÖBB CITROMOS NASI:

TESCO LEMON TWIST JÉGKRÉM
TESCO SZÍNES: CITROMKÉRMES KEKSZ
EISPRO: LIME-JOGHURT JÉGKRÉM
BOCI ZÖLDCITROMOS ÉTCSOKI











Megjegyzések

Népszerű bejegyzések